Verkkouutiset

Ohran puintia Mäntsälässä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Maatalouden kriisitukea kohdennetaan nuorille viljelijöille

Tilat ovat ministeriön mukaan vaikeuksissa haastavan kasvukauden ja kansainvälisten kriisien takia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi saa Euroopan unionin maataloustukirahastosta noin 4,2 miljoonaa euroa poikkeuksellista kriisitukea. Lisäksi hallitus osoittaa lisätalousarviossaan kriisitukeen 7 miljoonan euron kansallisen osuuden.

Hallitus päätti torstaina, että tuki kohdennetaan kokonaisuudessaan nuorille viljelijöille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Maa- ja metsätalousministeriö tiedottaa, että tuen tarkoituksena on lievittää kuluvan kasvukauden poikkeusolojen ja muiden maatalouden asemaa hankaloittavien kansainvälisten kriisien aiheuttamia haitallisia vaikutuksia.

Kyseessä on kertaluontoinen tukimuoto, joka hallinnollisen taakan välttämiseksi maksetaan samoille viljelijöille kuin nuoren viljelijän EU-tulotuki.

Kohdentamista perustellaan sillä, että rajallisen määrärahan jakaminen esimerkiksi jokaiselle peltohehtaarille heikentäisi tuen vaikuttavuutta ratkaisevasti.

– Nuoret tilanpidon juuri aloittaneet viljelijät ovat muita viljelijöitä heikommassa asemassa kun korot ovat nousseet ja panostuotemarkkinoiden hinnat heiluvat. Hallitus näki tiukasta budjettikurista huolimatta nuorten tukemisen strategiseksi valinnaksi. Olen tyytyväinen, että kansallisesti voidaan tukea myös merkittävästi täydentää, toteaa maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (kd.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)