Verkkouutiset

Nelonen pyrkii hyötymään rahallisesti järjestäytyneen rikollisuuden tarinoista. LEHTIKUVA / HANDOUT / POLIISILEHTIKUVA / HANDOUT / POLIISI

”Maan suurimmista huumetrokareista tehdään sankareita”

Dokumentaaristen "true crime"-sarjojen tekeminen suomalaisrikollisista kerää kritiikkiä.

Televisiokanava Nelonen on mainostanut näkyvästi Katiska-huumejutussa tuomion saaneen Cannonball-liivijengin ex-johtaja Janne ”Nacci” Tranbergin piileskelystä kertovaa dokumentaarista ”Pako”-sarjaa. Aiemmin Nelonen teki samanlaisen dokumentaarisen sarjan niin ikään Katiska-vyyhdissä tuomitusta Niko Ranta-ahosta nimeltä ”Katiska”, josta on tehty jo toinen kausikin.

Pitkän linjan yrittäjä ja tamperelainen kokoomusvaikuttaja Kalervo Kummola ihmettelee tällaisten televisio-ohjelmien moraalia.

– Kyllä ihmetyttää Nelosen hallituksen entisenä varapuheenjohtajana, että kanava tekee maan suurimmista huumetrokareista tv-sarjoja ja jonkinlaisia sankareita. Voi olla bisnes kanavalle, mutta moraalia siinä ei ole, kirjoittaa Kummola tviitissään.

Nelosen entinen kehitysjohtaja Jussi Lähde kirjoittaa jakavansa Kummolan näkemyksen ”täysin”. Helsingin kulttuurijohtaja Stuba Nikula taas huomauttaa Yleisradion podcastista, jossa kerrotaan entisestä jengipomo Keijo Vilhusesta.

– Tämä on eittämättä erikoinen ja huolestuttava ilmiö. Koskee laajemminkin mediaa. Rikollisista tehdään ”sankareita” liian huolimattomasti, kommentoi puolestaan mediakonserni Keskisuomalaisen toimitusjohtaja ja Medialiiton puheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Rikosseuraamuslaitoksen työntekijöitä edustavan Vankilavirkailijan liiton puheenjohtaja Antti Santamäki on samaa mieltä Kummolan kanssa ja kiittelee avausta.

– Juuri näin, miksi näistä tehdään jotakin ”sankareita”, ovat pilanneet ja tuhonneet useita perheitä huumeilla.

 

Uusimmat
MAINOS