Verkkouutiset

Suomalaispoliisit ovat kansainvälisesti vertailtuna erinomaisesti koulutettuja. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Maailmalla uutisoidaan Suomen poliiseista: Koulutusta kahdeksan kertaa enemmän kuin USA:ssa

Suomalaispoliisit saavat enemmän koulutusta kuin lakimiehet USA:ssa.

Arvostettu talouslehti Financial Times nostaa Suomen esimerkiksi länsimaista, jossa poliisit saavat huomattavasti enemmän koulutusta kuin Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltalaispoliisit saavat keskimäärin 652 tuntia koulutusta, kun taas suomalaispoliisien vastaava määrä on 5500 tuntia. Vastaavat lukemat ovat esimerkiksi Saksassa 4200 tuntia, Australiassa 3550 tuntia ja Englannissa 2400 tuntia.

Suomalaiset poliisit saavat myös enemmän koulutusta kuin yhdysvaltalaiset lakimiehet, joiden koulutus keskimäärin pitää sisällään 4725 tuntia.

Ammattiin, jossa voi joutua tekemään päätöksen elämästä ja kuolemasta, pääsee verrattain lyhyellä koulutuksella. Lehden mukaan poliisit  saavat Yhdysvalloissa vähemmän koulutusta kuin esimerkiksi putkimiehet tai kosmetologit, jotka saavat yli 3000 tuntia koulutusta ammattiaan varten.

Lehden tilastojen mukaan poliisit myös käyttävät kuolettavaa voimaa useammin kuin muissa länsimaissa.

Yhdysvalloissa kymmentä miljoonaa ihmistä kohden 33. 5 ihmistä sai surmansa poliisin toimesta, kun vastaava luku esimerkiksi Kanadassa on 9.8 ja Hollannissa 2.3 ihmistä.

Yhdysvaltalaispoliisit ovat nousseet alkuvuodesta jälleen otsikoihin, sen jälkeen kun viisi poliisia pahoinpitelivät pidätyksen yhteydessä 29-vuotiaan Tyre Nicholsin, joka myöhemmin kuoli saamiinsa vammoihin.

Uusimmat
MAINOS