Verkkouutiset

Maahanmuuttokeskustelu käy ylikierroksilla – Verkkouutiset painaa jarrua

Maahanmuuttoon liittyvien uutisten kommentointi suljetaan väliaikaisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset haluaa olla vuorovaikutuksessa lukijoidensa kanssa. Verkkouutiset haluaa myös olla alusta kansalaiskeskustelulle, joka voi välillä olla terävääkin.

Verkkouutiset ei sen sijaan halua olla alusta kansankiihotukselle, josta puuttuvat fiksuus ja ihmisarvon kunnioitus.

Olemme toimituksessa viime viikkoina havainneet, että pakolaiskeskustelu alkaa karata käsistä. Verkkouutisissa jopa vuoden vanha uutinen on joutunut epäasiallisen kommentoinnin alustaksi. Se kertoo, että maahanmuuttokeskustelua ohjaavat asiaan vihkiytyneet trollit.

Kansalaiskeskustelu, joka perustuu toistuviin ylilyönteihin, ei palvele ketään. Sen takia Verkkouutiset sulkee väliaikaisesti kommentointimahdollisuuden maahanmuuttoon liittyvissä jutuissa. Linjauksen myötä myös osa maahanmuuttoon liittyvästä hyvästä debatista katoaa. Siitä pahoittelut. Avaamme keskustelun, kun tunteet alkavat jäähtyä. Muiden aiheiden osalta toivomme, että lukijat osallistuvat edelleen asiallisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun sivullamme.

Turvapaikkakysymys on koko Eurooppaa kohtaava haaste, jota Suomi ei voi seurata sivusta. Sotaa pakenevat ihmiset ovat hädässä. Tarvitaan ripeitä päätöksiä, jotta kansanvaellus saadaan mahdollisimman hyvin haltuun ja myös kriisin syihin kyetään hakemaan ratkaisuja. Vastuunkantajia olemme kaikki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)