Verkkouutiset

LV: Ruokalähettien autoista repesi riita

Lähettien väitetään rikkovan lakia pysäköinnillään Espoossa.

Espoon Leppävaaranraitti on kävelykatu, joka on tarkoitettu vain kevyelle liikenteelle. Paikallisia asukkaita häiritsee, että Foodoran ja Woltin ruokalähetit eivät piittaa laista ja säännöistä ja pysäköivät kävelykadulle, kertoo Länsiväylä.

Paikallisten mukaan ruokalähetit ovat aggressiivisia, jos heille huomauttaa lain noudattamisesta. Eräs asukas sanoo näiden olevan heti nyrkit pystyssä. Raitin varrella asuvalle nuorelle naiselle on näytetty keskisormea, huoriteltu ja syljetty kasvoille, kun hän on huomauttanut väärinpysäköinnistä.

Naisen mukaan ruokalähettien määrä on muutenkin koronan aikaan kasvanut räjähdysmäisesti. Osa asukkaista yrittää  pysäyttää lähettejä huitomalla käsillään merkiksi, että kävelykadulle ajo on kielletty.

– Sillä ei ole mitään vaikutusta. Lähetit sanovat kuin yhdestä suusta, että soita poliisille tietäen, ettei poliisi tule tällaisen asian takia paikalle, sanoo nainen Länsiväylälle.

Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska sanoo Länsiväylälle, ettei kaupungin mukaan ruokalähettejä voi tulkita huoltoajoksi. Ajoesteet olisivat yksi mahdollisuus, mutta ne rajoittaisivat myös huoltoajoa ja kunnossapitoa. Pysäköinninvalvonta on välillä puuttunut tilanteeseen.

– Pysäköinninvalvonta ei voi päivystää jatkuvasti jossakin kohteessa, mutta jos kohteesta tulee pyyntöjä, se voidaan ottaa kierrokselle mukaan. Viime kädessä on kuitenkin kuljettajien vastuu huolehtia siitä, että he noudattavat liikennesääntöjä.

Tanskan mukaan ensimmäiseksi tulee tarkistaa, onko kiellot merkitty täysin selvästi.

Uusimmat
MAINOS