Verkkouutiset

Luokkatietoiset Vasemmistonuoret tekevät tutkimusmatkan ”yläluokan ökyalueille”

Etelä-Suomen Vasemmistonuoret järjestää pyhäinpäivän lauantaina 4.11. Yläluokkasafari-bussiretken Suomen rikkaimmille postinumeroalueille.

Etelä-Suomen Vasemmistonuorten mukaan kyseessä on luokkatietoinen tutkimusmatka yhteiskuntamme eksoottisimpaan ja tavallisille ihmisille tuntemattomaan kolkkaan, missä itsensä ökyalueille eristänyt yläluokka asustaa.

– Helsingin lähiöistä Kuusisaareen, Espoon Westendiin, Kirkkonummen Sundsbergiin ja muualle pääkaupunkiseudulle suuntaava safari tarjoaa osallistujilleen mahdollisuuden tarkkailla alueiden asukkaita luontaisessa elinympäristössään asiantuntevien safarioppaiden selostaessa suomalaisen luokkayhteiskunnan kiemuroita, tiedotteessa kerrotaan.

– Mielestämme on tärkeää muistuttaa, että suomalaisten keskuudessa elää toisten ahkeruudesta hyötyvä ja yhteistä etua polkeva ryhmä, vapaamatkustajien näkymätön joukko. Haluamme oppia lisää heidän elintavoistaan, lajityypillisistä ominaisuuksistaan ja levinneisyydestään, Etelä-Suomen Vasemmistonuoret sanoo.

Järjestön mukaan tuloerot ja eriarvoisuus Suomessa ovat kasvaneet erityisesti kuluneella hallituskaudella.

– Voi perustellusti sanoa, että hallitus käy luokkasotaa epävarmassa työmarkkina-asemassa olevia vastaan, Etelä-Suomen Vasemmistonuoret sanoo.

Uusimmat
MAINOS