Verkkouutiset

Lotta-patsaan tyrmäys yllätti – ”Forssalta selkeä arvolinjaus”

Hankkeen toteuttamismahdollisuuksia kartoitetaan Helsingissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Forssan kaupunginhallituksen torppaama Lotta-patsasta koskeva hanke ei etene Forssan seudulla. Lounais-Hämeen Lottaperinneyhdistyksen ja Lions Club/Kuhan jäsenistä koostuva työryhmä päätti yksimielisesti, ettei se aio kartoittaa patsaalle paikkaa Forssan seutukunnista.

– Kaupunginhallituksen päätös oli selkeä arvolinjaus. Lotta Svärd -aiheinen patsas ei ollut Forssaan tervetullut, joten katseet on käännettävä kohti muita kaupunkeja. Niissä arvostus toivottavasti on suurempaa, Lounais-Hämeen Lottaperinneyhdistyksen puheenjohtaja Lotta Saarenmaa toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Joulukuussa Forssan kaupunginhallitus torppasi patsashankkeen. Hankkeen tiimoilta konkreettista patsasta ei oltu tilattu.

– Työryhmä pyysi luonnokset kolmelta taiteilijalta. Toiveena oli mahdollisimman esittävä teos, jotta se ajaa perinnetyön tarkoitusta. Kaupunginhallitus kielteinen päätös todella yllätti meidät. Onneksi hankkeen toteuttavaa taiteilijaa tai patsasta ei oltu ehditty valita, Saarenmaa kertoo.

Tällä hetkellä kahdessa kaupungissa, Helsingissä ja Rovaniemellä, on luettu aloitteet Forssan Lotta-patsaan saamiseksi paikkakunnille. Työryhmä kumoaa medioissa virheellisesti levinneet tiedot siitä, että Forssan patsas olisi jo työn alla.

– Forssan patsasta ei ole tilattu eikä virallista patsasluonnosta ole valittu. Meillä on kuitenkin olemassa valmiit suunnitelmat patsasprojektin toteuttamisesta, joiden käytöstä olemme valmiit neuvottelemaan niistä kiinnostuneiden kaupunkien kanssa, Saarenmaa toteaa.

Tällä hetkellä tarkastelun keskiössä on patsashankkeen mahdollinen toteuttaminen Helsingissä. Työryhmä on ollut yhteydessä valtuustoaloitteen tehneeseen Helsingin kaupunginvaltuutettu Otto Mereen (kok.) ja kartoittaa hänen johdollaan hankkeen toteuttamismahdollisuuksia pääkaupungissa.

– Olisi hienoa, jos patsas saataisiin Helsinkiin. Tällä tavalla pääkaupunki voisi näyttää esimerkkiä ja osoittaa, että lottien työtä todella kunnioitetaan, Otto Meri toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)