Verkkouutiset

Loimaan kassa: Tammikuun työttömyysluvussa positiivinen signaali

YTK-kassan eli ns. Loimaan kassan jäsenistön työttömyydessä oli alkuvuonna positiivinen signaali.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Normaalisti vuodenvaihteessa työttömyys kasvaa ja viimeiset neljä vuotta tammikuun työttömyys on ollut joka vuosi selvästi joulukuuta korkeampi. Tämän vuoden tammikuussa työttömyys sen sijaan väheni.

YTK:n jäsenistä oli viime joulukuussa työttömänä 11,4 prosenttia, tammikuussa rahtusen vähemmän eli 11,3 prosenttia.

YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen ei kuitenkaan julista työttömyyden helpottumista, mutta toivoo parasta.

– Tammikuu näyttää myös absoluuttisen rahasumman valossa paremmalta kuin olimme budjetoineet. Työttömyysetuuksia maksettiin jäsenistöllemme kuukauden aikana 60,4 miljoonaa euroa, mikä on noin 400 000 euroa vähemmän kuin viime vuonna, hän kertoo.

Kokonaan työttömien määrä vähenee

Työllistymistä näyttäisi keskittyvän osa-aikaisiin tai lyhytaikaisiin työsuhteisiin, mikä näkyy YTK:ssa kokonaan työttömien määrän vähentymisenä ja soviteltavaa päivärahaa saavien määrän kasvuna.

– Uusi työ ei ala välttämättä kokoaikaisena työsuhteena, mutta kaikki työ parantaa mahdollisuuksia työn saamiseen myös jatkossa, Hänninen muistuttaa.

Maakunnallisesti YTK:n reilun 370 000 jäsenen työttömyysaste oli korkein Kainuussa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa, Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa ja Lapissa. Pienin työttömyysaste on edelleen Ahvenanmaalla, Uudellamaalla ja Pohjanmaalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)