Verkkouutiset

Loikkareiden kauhistuttavat väitteet: Pohjois-Korea tekee ihmiskokeita vammaisilla

Pohjois-Koreasta paenneiden mukaan maa on "puhdistanut" väestöstään vammaisia, mielisairaita ja lyhytkasvuisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

32-vuotias Ji Seong-ho onnistui pakenemaan Pohjois-Koreasta 2006. Hän menetti vasemman jalkansa polvesta alaspäin ja vasemman kätensä ranteesta pyörryttyään ja jouduttuaan junaonnettomuuteen 14-vuotiaana.

Sairaalassa hän sai ilman nukutusta tehdyn sahauksen jälkeen kipua varten lääkkeeksi tupakkaa.

Kiinan kautta loikanneen Ji Seong-hon mukaan Pohjois-Korea ”puhdistaa” väestöään järjestelmällisesti. Psyykkisesti tai fyysisesti vammaiset katoavat. Heitä pidetään tahrana ja nöyryytyksenä maan johdolle.

Ji sanoo Telegraph-lehdessä, että sairaaloiden henkilökunta vie vammaiset lapset. Kehityshäiriöiset lapset jätetään omiin oloihinsa kuolemaan.

”Hallitus julistaa, että ’vammaisia ihmisiä ei ole Kimin johdon aikana’ ja ’kaikki ovat tasa-arvoisia ja elävät hyvin’. Tämän propagandan aikana vammaisia lapsia viedään pois, he kärsivät sanoinkuvaamattomia asioita ja kuolevat”, Ji toteaa.

Hän sanoo kuulleensa kahdelta muulta loikkarilta etäisellä vuorialueella olevasta kylästä, jonne lyhytkasvuiset on viety. Miespuoliset on kastroitu, eikä kylässä ole enää ketään.

YK:n helmikuisessa raportissa todettiin kuullun väitteitä vammaisilla tehdyistä ihmiskokeista suljetuissa sairaaloissa Pohjois-Koreassa. Todisteita ei ole kyetty saamaan.

Eräs loikkari on maininnut sairaalasta, jossa vammaisten ruumiinosia leikellään ja tehdään biologisia ja kemiallisia testejä. Loikanneen upseerin mukaan hallitus haluaa tehdä tätä ”laillisesti” ja tarjoaa lapsista heidän vanhemmilleen rahaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)