Verkkouutiset

Lockheed Martin ei kiistä: USA:sta myydään F-35:n ja F-22:n hybridiä

Suomen hävittäjäkilpaan F-35:llä osallistuva yhtiö on tarjonnut Japaniin yhdistelmähävittäjää.

Amerikkalaisen Lockheed Martinin on kerrottu tarjonneen Yhdysvaltojen ilmavoimien seuraavaksi ilmaherruuskoneeksi yhdistelmää F-22- ja F-35-hävittäjistä.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Defense Onen mukaan kyse olisi muunellusta F-22-koneesta ”F-35:n aivoilla”. Japanilaismedian mukaan vastaavaa hybridikonetta on tarjottu myös Japanille. Projektin on kuvattu valmistuvan tarvittaessa nopeasti. Iso osa koneesta olisi myös tarkoitus tuottaa Japanissa ja japanilaisista osista.

Lockheed Martinin F-35 on mukana Suomen hävittäjäkilvassa. Verkkouutiset kysyi Lockheed Martinia Suomessa edustavan Hill+Knowlton Strategies-viestintäyhtiön kautta yhtiöltä, miten uusi hanke vaikuttaa F-35:n kehittämiseen ja myyntiin, onko kyse hävittäjän korvaajasta ja onko hybridikone noussut mitenkään esiin Suomen hävittäjäkilvassa.

Lockheed Martin ei kiistä uutisia, mutta ei myöskään vastaa kysymyksiin suoraan. Yhtiön koko vastaus kuuluu seuraavasti:

– F-35 ja F-22 ovat kaikkein kehittyneimmät nykyisin käytössä olevat lentokoneet. Viidennen sukupolven hävittäjäteknologian johtajana katseemme on jatkuvasti tulevaisuudessa – ja sen varmistamisessa, että teknologiamme, mukaan lukien olemassa olevat lentokoneet, ovat askeleen tulevia uhkia edellä.

F-22 Raptoria pidetään laajasti maailman edistyneimpänä ilmaherruushävittäjänä. Konetta ei ole hyväksytty vientiin. Japanille tarjottu hybridikone saataisiin lähteiden mukaan käyttöön 2030-luvulla.Verkkouutiset kertoi mielenkiintoisesta hävittäjähankkeesta ensin tässä.

Uusimmat
MAINOS