Verkkouutiset

VTV:n entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

LM: Tytti Yli-Viikari haluaa palata VTV:n ylijohtajaksi

Eduskunta irtisanoi Tytti Yli-Viikarin pääjohtajan tehtävästä kesällä luottamuspulan vuoksi.

Valtiontalouden tarkastusviraston irtisanottu pääjohtaja Tytti Yli-Viikari haluaa palata virkaansa viraston ylijohtajaksi, kertoo Lännen Media. Hänet vapautettiin ylijohtajan tehtävästä pääjohtajaksi siirtymisen takia vuonna 2016.

Eduskunnan täysistunto irtisanoi Yli-Viikarin pääjohtajan tehtävästä kesällä luottamuspulan vuoksi. Pohjalla oli eduskunnan kansliatoimikunnan kanta asiaan. Luottamuksen katsottiin rapautuneen edustus- ja matkakuluissa olleiden epäselvyyksien ja viraston tarkastustoiminnan puutteiden seurauksena.

Yli-Viikari kertoo lähtevänsä siitä, että hän palaa ylijohtajan virkaan vuodenvaihteen jälkeen. Silloisen ylijohtajan viran mukaista tehtävää ei virastossa kuitenkaan enää ole, vaan tehtävänkuvasta pitäisi neuvotella uudelleen.

– Virastossa tehtiin vuonna 2019 mittava ja kunnianhimoinen organisaatiosuunnitelma. VTV:ssä on useita johtavia virkamiehiä, joille on annettu määräaikainen määräys johtamistehtäväänsä 31.3.2022 saakka. Uusi pääjohtaja ratkaisee, ketkä toimivat sen jälkeen johtamistehtävissä. Odotan myös omasta tulevasta tehtävänkuvastani keskusteltavan uuden pääjohtajan kanssa, Yli-Viikari toteaa.

Syyttäjä kertoi lokakuussa nostaneensa Yli-Viikaria ja johtaja Mikko Koirasta vastaan syytteet törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Yli-Viikari sai syytteen myös virkavelvollisuuden rikkomisesta ja maksuvälinepetoksesta. Yli-Viikari kiistää syytteet.

VTV:n luottamusmies Pasi Tervasmäki sanoo Lännen Medialle, että henkilöstön keskuudessa Yli-Viikarin mahdollinen paluu koetaan ongelmalliseksi.

– Henkilöstöllä ei ole asiassa päätösvaltaa, mutta sellainen tuntuma on, että paluuta ei toivota varsinkaan johtotehtäviin.

Uusimmat
MAINOS