Verkkouutiset

LM: Länsi-Suomea aidataan susia vastaan

Länsi-Suomessa on kova tarve susilta suojaaville petoaidoille.

Suomen riistakeskus on myöntänyt tänä vuonna 55 karjatilalle sähköisen aidan suurpetovahinkojen estämiseksi. Suomen riistakeskuksen riistavahinkovastaava Reijo Kotilainen kertoo Lännen Medialle, että kaikki halukkaat eivät saaneet petoaitaa, koska valtion budjettiin varattu raha loppui kesken.

– Raha on ollut tiukilla viimeiset neljä vuotta. Kymmenen tilaa jäi tänä vuonna ilman aitaa, koska aitapaketteja on haettu joko mielettömiä määriä tai sitten hakemusta ei ole täydennetty pyynnöistä huolimatta, Kotilainen sanoo Lännen Median jutussa, jonka on julkaissut muun muassa Turun Sanomat.

Petoaitoja on myönnetty karjatiloille tänä vuonna yhteensä 95,5 kilometriä. Vuonna 2016 aitapaketteja myönnettiin 65 karjatilalle yhteensä 110 kilometriä.

Kotilaisen mukaan petoaitoja on haettu tänä vuonna eniten Rannikko-Pohjanmaalle, Pohjanmaalle, Varsinais-Suomeen ja Uudellemaalle.

– Ne ovat uusia alueita, jonne on tullut susireviirejä ja jossa karhukanta on runsastunut. Länsi-Suomessa ei ole aikaisemmin suojattu karjaa, mutta nyt asiaan on jouduttu heräämään, hän sanoo.

Uusimmat
MAINOS