Verkkouutiset

Lista Venäjän vaikuttajakumppaneista tuli julki – hakkerit Putinin ideologin tietokoneella

Ukrainalaishakkerit julkistivat Aleksandr Duginilta varastetuksi väittämänsä listan Venäjän kiinnostuksen kohteista eri maissa.

Eurasianismin ja suur-Venäjän nimiin puhuvaa Aleksandr Duginia nimitetään usein nyky-Venäjän ja Vladimir Putinin ideologiksi.

Ukrainalaishakkerit ovat nyt julkistaneet eri länsimaiden vaikuttajista koostuvan listan, jonka he sanovat löytäneensä Aleksandr Duginin tietokoneelta. Lista löytyy tästä.

Listan saatteessa todetaan, että kyseessä ovat henkilöt, joille on syytä luoda ”eliittiklubi ja/tai Russia Todayn informatiivista vaikutusvaltaa”. Henkilöiden todetaan voivan suoraan tai epäsuorasti jakaa pro-venäläistä informaatiota.

Tunnetuimpia nimiä listalla ovat Unkarin pääministeri Viktor Orban, Romanian entinen presidentti Ion Iliescu ja Turkin entinen pääministeri Suleiman Demirel.

Yhteisöjen lisäksi listalla on henkilöitä. Heitä on vajaat 30 romanialaista, seitsemän puolalaista, kymmenisen serbialaista ja kymmenisen italialaista sekä muutamia henkilöitä Turkista, Unkarista, Argentiinasta, Ranskasta, Kroatiasta, Slovakiasta, Kreikasta, Libanonista, Saksasta, Chilestä ja Malesiasta.

Lisäksi mainitaan ilman henkilönimiä 13 maata, joissa ”on vastaavia mahdollisuuksia”.

Suomea tai suomalaisia ei mainita listalla.

Uusimmat
MAINOS