Verkkouutiset

Lista Nato-jäsenyyttä kannattavista ehdokkaista leviää – erot selkeitä

Lista Nato-jäsenyyden kannattajiksi ilmoittautuneista kiertää sosiaalisessa mediassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaalisessa mediassa kiertää Helsingin Sanomien vaalikoneeseen annetuista vastauksista koostuva lista, johon on merkitty Nato-jäsenyyden kannattajat yhdessätoista vaalipiirissä. Kaikki ehdokkaat eivät luonnollisesti ole välttämättä vastanneet vaalikoneeseen, mutta lista antaa suuntaviivoja mielipide-erojen hahmottamiseksi.

Listalla olevista yli 60 prosenttia on kokoomuksen ehdokkaita. Lisäksi mukana on useita vihreiden, perussuomalaisten sekä RKP:n ehdokkaita, jotka kannattavat jäsenyyden hakemista.

Sosialidemokraatteja listalla on kolme, kristillisdemokraatteja yksi ja ehkä hiukan yllättäen myös yksi Suomen kommunistisen puolueen ehdokas on ilmoittanut kannattavansa Nato-jäsenyyden hakemista ensi vaalikaudella.

Helsingin Sanomien vaalikoneessa kysyttiin mielipidettä siitä, tulisiko Nato-jäsenyyttä hakea ensi vaalikauden aikana. Sosiaalisessa mediassa kiertävällä listalla ovat vain ne ehdokkaat, jotka ovat ilmoittaneet olevansa täysin samaa mieltä tämän väitteen kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)