Verkkouutiset

Lumisadetta Keuruun keskustassa lauantaina 20. huhtikuuta 2024. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Lisää lunta lähes koko maahan

Ilmatieteen laitoksen mukaan liikenneolosuhteet ovat monin paikoin poikkeuksellisen talvisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kylmä sää jatkuu, ja ensi viikolla esiintyy monin paikoin merkittäviä lumisateita sekä jäätävää vesisadetta, kertoo Ilmatieteen laitos.

Etelästä saapuva matalapaine tuo lunta lähes koko maahan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Liikenneolosuhteet ovat ilmatieteen laitoksen mukaan vuodenaikaan nähden monin paikoin poikkeuksellisen talvisia ja liukkaita.

– Erityisesti yöaika ja aamut voivat olla liikenteen sujumiselle haastavia. Päiväsaikaan auringon lämpö pyrkii sulattamaan asfalttipintoja, mutta varsinkin yön ja aamun tunteina satava lumi säilyy tiellä. Jos ei ole mahdollisuutta ajaa kelin mukaisilla renkailla, on hyvä miettiä etukäteen eri vaihtoehtoja kulkea tai siirtää menoja, meteorologi Eerik Saarikalle Ilmatieteen laitokselta sanoo.

Maanantaina sade alkaa Ilmatieteen laitoksen mukaan maan etelä- ja keskiosassa lumena tai jäätävänä vesisateena. Jäätävä vesisade saattaa taivuttaa paikoin puiden oksia sähkölinjoille. Idässä sade muuttunee maanantaina illalla tavalliseksi vesisateeksi.

Tiistaina lumipyry on pahimmillaan maan länsiosassa ja jäätävät vesisateet Keski-Suomessa. Idässä on vesisateita ja lauhempaa. Keskiviikkona sää lämpenee hieman, ja lumisateet heikkenevät vähitellen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)