Verkkouutiset

Presidentinlinnan parvekkeella liehuvat Suomen liput itsenäisyyspäivänä Helsingissä 6. joulukuuta 2020. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Linnan juhlat peruuntuvat

Tasavallan presidentti pahoittelee lain aukkoa, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toteaa lausunnossaan, että koronavirustilanne on heikentynyt Suomessa nopeasti.

– Rajoitukset ovat tiukentuneet viime viikosta ja on ennakoitavissa, että ne tiukentuvat edelleen.

Presidentin mukaan koko pandemian ajan tasavallan presidentin kanslian toiminnassa on noudatettu erityistä varovaisuutta ja voimassa olevia koronavirusrajoituksia ja -suosituksia.

– Valitettavasti laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on, presidentti sanoo.

Hän toteaa, että ”viime päivinä huonontuneen tautitilanteen ja koronapassisääntelyn yhteisvaikutuksen vuoksi joudumme valitettavasti peruuttamaan Presidentinlinnan juhlavastaanoton 6. joulukuuta 2021. Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on terveysturvallisuussyistä peruttu”.

Tasavallan presidentti esittää vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelut tilaisuuksien peruuntumisen johdosta.

– Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut tulevat saamaan kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle. Veteraaneille ja lotille järjestetään erillinen tilaisuus pandemiatilanteen sen salliessa. Kaikille tämän vuoden juhlatilaisuuksiin kutsutuille tulemme lähettämään myös henkilökohtaiset pahoittelukirjeet, hän toteaa.

– Toivotan kaikille omassa työssään koronapandemiaa vastaan toimiville voimia ja peräänkuulutan yhteistä velvollisuuttamme huolehtia rokotusten ottamisesta ja vastuullisesta toiminnasta kaikissa arkielämän eri tilanteissa.

Uusimmat
MAINOS