Verkkouutiset

Liikkumis- ja oleskelurajoitukset kootaan uuteen asetukseen

Sisäministeriö kokoaa mahdolliset uudet liikkumis- ja oleskelurajoitukset uuteen asetukseen. Asetus on uusittava, koska uusi poliisilaki tulee voimaan ensi vuoden alusta ja silloin kumoutuvat voimassa olevan poliisilain nojalla annetut rajoitusasetukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Annettavaan asetukseen kootaan voimassa olevat liikkumis- ja oleskelurajoitusten alaiset kohteet sekä uudet esitetyt alueet.

Nykyisin liikkumista ja oleskelua rajoitetaan esimerkiksi vankiloiden, eräiden kaivos- ja tehdasalueiden, ydinvoimaloiden ja lentopaikkojen sekä tasavallan presidentin kesäasunnon alueilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Liikkumis- ja oleskelurajoituksen asettamista ovat lisäksi esittäneet muun muassa Talvivaara Sotkamo Oy Sotkamossa sijaitsevalle kaivosalueelle, PVO-Vesivoima Oy Keminmaassa sijaitsevan Isohaaran voimalaitoksen alueelle ja Forssan Seudun Ilmailuyhdistys ry Forssan lentopaikan (EFFO) alueelle.

Myös Tasavallan presidentin kanslia on esittänyt liikkumis- ja oleskelurajoituksen asettamista Mäntyniemessä sijaitsevan presidentin virka-asunnon alueelle tasavallan presidentin ja muun valtionjohdon turvallisuuden varmistamiseksi.

Mahdolliset uudet liikkumis- ja oleskelurajoitukset sisällytetään uuteen asetukseen. Ennen asian ratkaisemista pyydetään lausunnot muun muassa paikalliselta poliisilaitokselta ja mahdollisilta asianosaisilta.

Uusi asetus vastaisi asiasisällöltään voimassa olevia asetuksia. Asetuksen on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)