Verkkouutiset

Liike Nyt asetti 48 ehdokasta eduskuntaan

Kansanedustaja Hjallis Harkimo asettuu ehdolle Uudeltamaalta.

Kansanedustaja Hjallis Harkimon perustama Liike Nyt julkisti tänään maanantaina 48 ehdokasta eduskuntavaaleihin. Liikkeen tavoitteena on asettaa sata ehdokasta.

Hjallis Harkimo asettuu itse ehdolle Uudeltamaalta. Muita ehdokkaita ovat muun muassa Liike Nytin eduskuntaryhmän pääsihteeri, yksinyrittäjä Mirita Saxberg ja Liike Nytin ja Slushin perustajiin kuuluva yrittäjä Helene Auramo. He ovat ehdolla Helsingin vaalipiirissä.

Liike Nytin ehdokkaat ovat asiantuntijoita eri aloilta, kuten it- ja kyberturvallisuudesta, sotatieteistä ja sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä yrittäjiä. Ehdokkaita on kaikista vaalipiireistä.

Liike Nytin perustajajäsen Sarian Antilan mukaan ehdokkaat on valittu sillä perustella, mitä ihmiset haluavat päättäjiltä.

Liike Nytin nettiparlamentti on äänestänyt ehdokkaille asetetuista kriteereistä. Kriteerien mukaan ehdokkaat sitoutuvat istumaan korkeintaan kaksi kautta eduskunnassa. Jos ehdokas valitaan kansanedustajaksi, hän sitoutuu luopumaan muista vaaleilla valituista paikoistaan.

Liike Nytin ehdokkaat perustavat omat valitsijayhdistyksensä, joiden kautta he pyrkivät eduskuntaan. Valitsijayhdistyksen perustaminen edellyttää 100 kannattajakortin keräämistä. Valitsijayhdistykset muodostavat keskenään vaaliliittoja.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)