Verkkouutiset

Li Anderssonilta väite Vladimir Putinista ja kokoomuksesta – ”höpöhöpö”

Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokas väitti virheellisesti, että Yhtenäinen Venäjä olisi kokoomuksen veljespuolue.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Li Andersson (vas.) puolustautui tiistaina Twitterissä kommenteilta, joita hän sai lausunnostaan, jonka mukaan sosialismi tähtää ihmisten vapauden lisäämiseen. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä jutussaan.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) ihmetteli Twitterissä, että ”Outoa. Vasemmiston puheenjohtajaehdokas @liandersson ei tiedä, mitä #sosialismi on. Kaikkea muuta kuin vapautta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Outoa. Keskustan kansanedustaja @KarnaMikko ei tiedä, että kylmä sota päättyi jo, Li Andersson twiittasi takaisin.

Twitterissä todettiin tämän jälkeen, että Andersson ei ole tainnut huomata kylmän sodan alkaneen uudestaan ”kiitos Venäjän”.

– Tosin idästä ei löydy Neuvostoliitto, vaan Venäjä, jonka johtajan Putinin puolue on ollut kokoomuksen veljespuolue, Li Andersson twiittasi takaisin.

Höpöhöpö

Li Anderssonille vastasi tähän kokoomuksen entinen puoluesihteeri Minna Arve. Hän huomautti, että kokoomus ei ole koskaan kuulunut samoihin kattojärjestöihin kuin Yhtenäinen Venäjä.

Myös kokoomuksen poliittinen suunnittelija Jussi Salonranta vastasi väitteeseen.

– Höpöhöpö. Yhtenäinen Venäjä ei ole Kokoomuksen veljespuolue. #fakta #kokoomus, Jussi Salonranta twiittasi.

Väite kokoomuksen ja Vladimir Putinin Yhtenäisen Venäjän veljespuolue-suhteesta toistuu usein politiikassa. Se on myös kumottu useasti.

Todellisuudessa kokoomus määrittelee sisar- tai veljespuolueikseen puolueita, joiden kanssa sillä on yhteisiä ohjelmallisia tavoitteita ja ideologiaa ja jotka kuuluvat International Democrat Unioniin IDU:iin. Yhtenäinen Venäjä ei kuulu.

Kokoomukselle lähimpiä saattavat olla esimerkiksi Ruotsin moderaatit ja Norjan Höyre. Puolueveljiä kokoomuksella on myös Euroopan EPP:ssa, johon Putinin puolue ei kuulu.

Veljespuolue-väite saattaa olla lähtöisin kokoomuslaisten taannoisista käynneistä seuraamassa Yhtenäisen Venäjän puoluekokouksia. Niissä kävi kuitenkin myös muiden suomalaispuolueiden väkeä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)