Verkkouutiset

Li Andersson vastaa kysymykseen: Mistä rahat tulevat?

Vasemmistoliiton puheenjohtaja sanoo oikeistonkin käyttävän rahaa, mutta eri kohteisiin kuin vasemmisto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Li Andersson pyrkii Kansan Uutisten näkökulma-kirjoituksessaan osoittamaan, että vasemmistolaisen politiikan toteuttamiseen löytyisi kyllä rahaa. Hän kirjoittaa otsikolla ”Mistä rahat”.

– Todella hyviä tavoitteita teillä, mutta miten te rahoitatte nämä kaikki? Tällaiseen kysymykseen on varmasti moni törmännyt kampanjoinnin lomassa tänä keväänä, Andersson kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa ”turvallinen tulevaisuus jokaiselle” ei ole utopia vaan arvovalintakysymys.

Vasemmiston tavoitteiden esittäminen mahdottomina tai epärealistisina on Li Anderssonin mukaan ollut jo pitkään oikeiston poliittinen strategia.

– Todellisuudessa myös oikeisto käyttää merkittäviä summia rahaa koko ajan – mutta eri kohteisiin kuin vasemmisto.

Li Anderssonin mukaan voisi kysyä yhtä hyvin, miten ”kokoomuksen eriarvoisuutta kasvattavaa veronalennuspolitiikkaa” on varaa jatkaa.

Hän mainitsee esimerkkejä vasemmiston kuntavaaliteemoista. Esimerkiksi terveyskeskusmaksujen poistaminen koko maassa maksaisi Anderssonin mukaan arviolta 40 miljoonaa euroa ja summa olisi vain noin kuudesosa 235 miljoonasta, minkä hallitus aikoo käyttää ylimääräiseen tuloveroalennukseen maakuntauudistuksen yhteydessä.

Li Anderssonin mukaan talouden ja erityisesti rakentamisen piristymisen myötä monissa isoissa kunnissa tehdään nyt ennakoitua parempia tuloksia.

– Mutta mihin kokoomuslaiset esimerkiksi Helsingissä haluavat laittaa rahaa taloudellisen tilanteen parantuessa? Veronkevennyksiin, Andersson sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)