Verkkouutiset

Li Andersson: Valtio voisi maksaa biokaasun muutoksen kaikille

Vasemmistoliiton puheenjohtaja haluaa vauhdittaa vähäpäästöisempiä kulkumuotoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson katsoo, että ympäristöystävällisistä valinnoista pitää tehdä mahdollisia kaikille.

– Jos haluamme, että autoa tarvitsevat ihmiset vaihtavat vähäpäästöisiin ajoneuvoihin, on se tehtävä kohtuuhintaiseksi myös heille, joilla ei ole varaa uuteen sähköautoon, Andersson sanoi linjapuheessaan vasemmistoliiton puoluekokouksessa Kuopiossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Esimerkiksi bioetanoli- ja biokaasukonvertoinnin tukeminen on hänen mukaansa järkevä ja kustannustehokas tapa tukea pienituloisia ilmastotyössä. Valtion pitää Anderssonin mukaan panostaa tankkausinfran rakentamiseen koko maahan, minkä lisäksi konvertointitukea pitää lisätä.

– Yksi ratkaisu siirtymän vauhdittamiseksi voisi olla esimerkiksi se, että yhden vuoden ajan valtio maksaisi biokaasukonvertoinnin kokonaan kaikille halukkaille.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli vuonna 2018 liikennekäytössä 2 671 113 bensiini- tai dieselkäyttöistä henkilöautoa. Kaasumyyntiyhtiö Gasumin arvion mukaan kaasukonversio puolestaan maksaa noin 2000-4000 euroa, mikä tarkoittaisi Anderssonin konversioehdotuksen voivan kustantaa veronmaksajille maksimissaan noin 5,3-10,7 miljardia euroa.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)