Verkkouutiset

Li Andersson: Valtio voisi maksaa biokaasun muutoksen kaikille

Vasemmistoliiton puheenjohtaja haluaa vauhdittaa vähäpäästöisempiä kulkumuotoja.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson katsoo, että ympäristöystävällisistä valinnoista pitää tehdä mahdollisia kaikille.

– Jos haluamme, että autoa tarvitsevat ihmiset vaihtavat vähäpäästöisiin ajoneuvoihin, on se tehtävä kohtuuhintaiseksi myös heille, joilla ei ole varaa uuteen sähköautoon, Andersson sanoi linjapuheessaan vasemmistoliiton puoluekokouksessa Kuopiossa.

Esimerkiksi bioetanoli- ja biokaasukonvertoinnin tukeminen on hänen mukaansa järkevä ja kustannustehokas tapa tukea pienituloisia ilmastotyössä. Valtion pitää Anderssonin mukaan panostaa tankkausinfran rakentamiseen koko maahan, minkä lisäksi konvertointitukea pitää lisätä.

– Yksi ratkaisu siirtymän vauhdittamiseksi voisi olla esimerkiksi se, että yhden vuoden ajan valtio maksaisi biokaasukonvertoinnin kokonaan kaikille halukkaille.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli vuonna 2018 liikennekäytössä 2 671 113 bensiini- tai dieselkäyttöistä henkilöautoa. Kaasumyyntiyhtiö Gasumin arvion mukaan kaasukonversio puolestaan maksaa noin 2000-4000 euroa, mikä tarkoittaisi Anderssonin konversioehdotuksen voivan kustantaa veronmaksajille maksimissaan noin 5,3-10,7 miljardia euroa.

 

 

Uusimmat
MAINOS