Verkkouutiset

Li Andersson: Sosialismi tähtää ihmisten vapauden lisäämiseen

Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaat kertovat Kulttuurivihkot-julkaisussa, mitä sosialismi heille merkitsee.

Vasemmistoliitto valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa puoluekokouksessaan Oulussa. Neuvoa-antavan jäsenäänestyksen tulokset julkaistaan kokouksen alla. Ehdolla ovat kansanedustajat Li Andersson, Jari Myllykoski ja Aino-Kaisa Pekonen.

Kulttuurivihkot on tehnyt puheenjohtajaehdokkaille kiertohaastattelun. Sen viimeiseen kysymykseen ”mitä sana sosialismi sinulle merkitsee” kukin vastasi näin:

– Se on aate, joka tähtää ihmisten autonomian ja vapauden sekä yhteiskunnallisen tasavertaisuuden lisäämiseen ja joka tunnistaa työn ja pääoman välisen ristiriidan keskeisen roolin yhteiskunnassa. (Li Andersson)

– Sosialismi merkitsee yhteistyötä paremman yhteiskunnan eteen. Se merkitsee huolenpitoa heikommista ja ihmisten välistä solidaarisuutta. Se merkitsee yhteiskuntaa, jossa yksilöt eivät käy kilpajuoksua henkensä edestä, vaan yhteistyöllä jakavat työn hedelmät oikeudenmukaisesti. (Jari Myllykoski)

– Solidaarisuutta, tasa-arvoa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. (Aino-Kaisa Pekonen)

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)