Verkkouutiset

Li Andersson esittää feminististä lumenaurausta

Aloitteessa vaaditaan jalkakäytävien auraamista ennen autoteitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turun kaupunginvaltuuston jäsen Anna Mäkipää (vas.) on ensimmäinen allekirjoittaja esityksessä, joka haluaa, että Turussa otetaan käyttöön feministinen lumenauraus. Kuuden allekirjoittajan kaupunginvaltuustolle jättämässä aloitteessa todetaan, että tilastojen mukaan naiset kävelevät, pyöräilevät ja käyttävät joukkoliikennettä miehiä useammin.

Yksi allekirjoittajista on vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Mäkipää on hänen erityisavustajansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Katujen liukkaudesta johtuvissa onnettomuuksissa loukkaantuu kolme kertaa enemmän jalankulkijoita kuin autoilijoita. Naiset loukkaantuvat näissä liukastumisissa miehiä useammin, aloitteessa perustellaan.

– Katujen lumenaurauksen järjestys vaikuttaa eri sukupuoliin ja muihin väestöryhmiin eri tavoin. Lumessa on vaikeampi kulkea jalan, lastenrattaiden, polkupyörän tai rollaattorin kanssa kuin autolla.

Aloite esittääkin, että Turku tarkastelee lumenaurauksen järjestystä ja auraa kevyen liikenteen väylät ennen autoteitä.

Aloite on jätetty 15. maaliskuuta 2021. Aloitteen ovat Mäkipään lisäksi allekirjoittaneet Mervi Uusitalo (vas.), Li Andersson, Merja Lundén (vas.), Niina Ratilainen (vihr.) ja Laura Rantanen (vihr.).

Feminististä lumenaurausta tehdään jo Ruotsissa. Sillä tarkoitetaan jalkakäytävien ja pyöräkaistojen priorisointia aurauksessa autoteiden kustannuksella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)