Verkkouutiset

Levottomuudet leviävät Ruotsissa

Tukholman esikaupunkialueilla tapahtuneet öiset levottomuudet jatkuvat, mutta näyttävät nyt myös leviävän eri puolille maata.

Viime yönä hieman ennen kello yhtä paikallista aikaa – todennäköisesti – mellakoitsijat sytyttivät tuleen Näckrosenin esikoulun Solnassa. Palon tosiasiallinen syttymissyy tosin oli viranomaisten mukaan vielä aamulla epäselvä.

Alueen erään asukkaan mukaan kadulta kuului huutoa juuri ennen palon syttymistä. Hän kertoi touhun kuulostaneen samalta kuin perjantai-iltaisin. Muutamaa minuuttia myöhemmin hän oli havainnut liekkien leviävän esikoulussa.

Yön aikana paloi myös kaksi autoa Tenstan alueella. Kolmannen auton palon poliisi ennätti estää.

Esimerkiksi Aftonbladetin mukaan Tukholman alueella sytytettyjen palojen kaltaiset tihutyöt ovat viime päivinä levinneet myös muualle maahan. Yöllisiä tulipaloja on ollut ainakin Örebrossa, Växjössä, Borlängessa, Malungissa, Linköpingissä ja Gävlessä.

Poliisi ja pelastus- sekä sammutushenkilöstö on monin paikoin joutunut kivityksen kohteeksi tultuaan paikalle. Viimeisin tapaus on kirjattu jopa niin pieneltä paikkakunnalta kuin 8 000 asukkaan Lysekilistä. Siellä naamioituneet nuoret olivat sytyttäneet tuleen kunnan kotipalvelun autoja ja kivittäneet sen jälkeen poliiseja.

Uusimmat
MAINOS