Verkkouutiset

Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennettu terminaali 2 avautui matkustajille 1. joulukuuta 2021. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Lentokenttien matkustajamäärä ylitti miljoonan rajan

Suomen lentokenttien kautta lensi joulukuussa yhteensä 1,2 miljoonaa matkustajaa.

Tilastokeskuksen mukaan matkustajamäärä ylitti miljoonan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2020 helmikuun. Matkustajia oli moninkertainen määrä viime vuoteen verrattuna, mutta kuitenkin vain hieman yli puolet vuoden 2019 joulukuun matkustajamäärästä.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkustajia kertyi 835[nbsp]714 ja muilla kotimaan lentoasemilla matkustajia oli yhteensä 367[nbsp]139. Helsinki-Vantaan lentoaseman osuus oli 70 prosenttia kotimaan kenttien koko matkustajamäärästä.

Joulukuussa Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä oli 51 prosenttia ja muiden kotimaan lentoasemien yhteenlaskettu matkustajamäärä oli 35 prosenttia alhaisempi kuin vuoden 2019 joulukuussa. Vuoden 2020 joulukuuhun verrattuna matkustajamäärä oli sekä Helsinki-Vantaalla että muilla kotimaan lentoasemilla moninkertainen.

Lentoliikenteen matkustajista 70 prosenttia tuli ulkomaan lennoista ja 30 prosenttia kotimaan lennoista. Ulkomaan lentojen matkustajamäärän osuus oli Helsinki-Vantaan lentoasemalla 79 prosenttia ja muilla kotimaan lentoasemilla yhteenlaskettuna 51 prosenttia.

Uusimmat
MAINOS