Verkkouutiset

Lennokkien käyttöä malminetsinnässä ja kaivosvalvonnassa tutkitaan

Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunta ja Geologian tutkimuskeskus ovat saaneet Tekesiltä rahoituksen miehittämättömien ilma-alusten eli lennokkien tutkimiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimushankkeessa luodaan edellytyksiä lennokkien käyttämiseksi malminetsinnässä ja kaivostoiminnan valvonnassa, kerrotaan Lapin yliopistolta.

Malminetsintä ja kaivostoiminta Pohjois-Suomessa edellyttävät uusien aikaa säästävien, kustannustehokkaiden ja ympäristöneutraalien tekniikoiden kehittämistä. Nopeasti kehittynyt lennokkiteknologia voi yliopiston mukaan vastata alan haasteisiin.

Kaksivuotiseen hankkeeseen osallistuu tutkimuslaitosten ohella paikallisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä malminetsintä- ja kaivosyhtiöitä. Hankkeen kokonaisrahoitus on noin 380 000 euroa.

Geologian tutkimuskeskus toteuttaa vertailuanalyysin lennokki- ja mittausteknologiasta, selvittää käyttäjien tarpeet sekä suorittaa kenttätestit lennokkien ja erilaisten mittausmenetelmien yhteensopivuudesta.

Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunta puolestaan vastaa lennokkeja koskevan sääntelyn selvittämisestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)