Verkkouutiset

Lenita Toivakka: Kehitysavusta voitaisiin saada vientiä suomalaisyrityksille

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.) haluaa, että suomalaisten yritysten osaaminen on entistä vahvemmin mukana Suomen virallisessa kehitysyhteistyössä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lenita Toivakka ottaisi uudelleen käyttöön niin sanotut korkotukiluotot, jotka ovat olleet tärkeitä sekä kumppanimaille että suomalaisille yrityksille.

Tällä hetkellä Suomi ei myönnä uusia korkotukiluottoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Toivakka myös kohdentaisi Suomen tukea entistä enemmän köyhimpien maiden kaupunkiseutujen elinolojen parantamiseen.

”Viime päivien keskustelu kehitysyhteistyön mielekkyydestä on ollut virkistävää. Itselleni kehitysyhteistyö on oleellinen osa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa enkä lähtisi isojen leikkausten tielle”, Toivakka sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa Suomi on kuitenkin aivan liian arka tarjoamaan sitä osaamista, jota suomalaisilla yrityksillä on. Tähän olisi Toivakan mielestä saatava muutos.

Toivakka ihmettelee, miksi Suomi luopui yritykselle kehitysvaroista myönnettävistä korkotukiluotoista, vaikka useat muut EU-maat käyttävät niitä.

”Lukuisat yritykset ovat vedonneet minuun korkotukiluottojen palauttamiseksi Suomen kehitysyhteistyön työkalupakkiin. Kun suomalaiset yritykset pääsevät viemään osaamistaan kehitysmaihin, hyöty ja sitoutuminen ovat molemminpuolisia. Muut EU-maat tekevät niin, miksei Suomikin”, Toivakka kysyy.

Toivakka pitää tärkeänä, että jatkossa Suomi panostaa kehitysyhteistyössään entistä enemmän köyhimpien maiden kaupunkiseutujen kehittämiseen.

”Kehitysmaissa on menossa erittäin nopea kaupungistuminen, mikä luo valtavan tarpeen kehittää kaupunkiseutujen elinoloja, etenkin vesihuoltoa ja sanitaatiota. Tässä meillä suomalaisilla on erityisen vahvaa osaamista”, Toivakka sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)