Verkkouutiset

Legendaarisen taukopaikan yrittäjä: Ilman Jyrki Sukulaa minulla olisi nyt ovet kiinni

Lahnajärven yrittäjä Pia Landen myöntää, että alkuvuosi oli haastava.

Verkkouutiset kertoi (6.9.2015) legendaarisen taukopaikan uudesta yrittäjästä Pia Landenista. Mitä hänelle kuuluu nyt?

Alkuvuosi oli haastava, mutta kesää kohti mentäessä kaikki alkoi jo näyttää valoisammalta. Kesäkuun 11. päivä oli tärkeä. Silloin vietettiin vesipuiston avajaisia. Lahnajärvelle siis saatiin kuin saatiinkin vesipuisto, vaikka tätä pyörittää toinen yrittäjä.

– Vuokrasin sen omilta harteiltani pois. En olisi millään kerennyt laittamaan uimarantaa eivätkä rahatkaan olisi riittäneet, kertoo Pia Landen puhelimitse Lahnajärveltä.

Landen huomasi pian, että ravintolan ja majoituspalvelun pyörittämisessä on töitä ihan riittämiin. Ja monia asioita on jouduttu oppimaan kantapään kautta. Syksyllä Lahnajärvi oli mukana Jyrki Sukulan Kuppilat kuntoon -ohjelmassa. Sukula latasi ohjelmassa suorat sanat Landenin osaamattomuudesta, mutta yrittäjä kiittää:

– Ilman Jyrkiä minulla olisi nyt ovet kiinni. Hänen toimestaan saimme ravintolaan sellaisen listan, jossa voimme hyödyntää käytössä olevia raaka-aineita monipuolisesti. Ja Jyrkihän oli ihan oikeassa: eihän minulla ollut mitään kokemusta ravintola-alalta.

Osa henkilökunnastakin lähti välissä ovet paukkuen – Landenin oma tytär mukana lukien – mutta nyt kaikki ovat palanneet takaisin.

– Kyllähän siinä oli tunteiden aalto ja kirjo aika voimakasta, mutta sanoin vaan kaikille, että koetetaan kestää nämä ensimmäiset kahdeksan kuukautta, kun itse opin alalle, niin sitten tämä homma rauhoittuu.

Ja nyt kuulostaa rauhoittuneenkin. Landen kertoo puhelimessa nautiskelevansa paraikaa henkilökuntansa kanssa aamun perinteisiä terveys-smoothieita.

Facebookissa Landen on jakanut kuvia remontoidun rivitalon ja hirsihuvilan huoneista, joiden sisustus huonekaluineen ja minibaareineen on Hotelli Inter Continentalista. Parkissa seisoo myös 6–8 hengen asuntoautoksi muutettu vanha linja-auto, jota vuokrataan viikoksi ”all inclusive” -palveluna sisältäen saunomiset ja ruoat.

Landen kertoo ”neuvottelujen olevan paraikaa käynnissä” myös sen suhteen, että kylmäasemalle saataisiin yrittäjä. Tulevalle karavaanialueelle hän etsii myös yrittäjää, kuten parturi–kampaamoonkin. Ja majoituspalvelua pyörittävä yrittäjäkin olisi tervetullut. Näin Landen voisi itse keskittyä ravintolaan. Vuoden aikana hän on oppinut delegoimaan.

– Onhan se hienoa antaa muillekin yrittämisen mahdollisuuksia.

Landen kertoo joutuneensa laittamaan itsensä todella likoon, jotta talvesta ja keväästä olisi selvitty. Lahnajärvelle hän järjesti ja houkutteli bändejä, karaokea ja kaikkea mahdollista toimintaa. Ulkosalla järjestettiin pilkkikisat, syntyi hiihtolatu, avantouintipaikka ja appiukko opasti Landenia vieläpä tekemään vanhalla bäksterillä (=traktorilla) retkiluistinradan jäälle.

Murtovarkaistakin oli pariin otteeseen riesaa.

Mutta nyt on kesä ja paistaa aurinko. Lahnajärven Facebook-sivuilla 10 000 tykkääjän raja ylittyi juhannuksena. Paikalle saapuu yhä paljon turistibusseja, joiden väki on innoissaan siitä, että legendaarinen taukopaikka on herätetty henkiin. Tämä lämmittää Landenin mieltä ja auttaa jaksamaan. Lahnajärven tulevaisuus näyttää toistaiseksi valoisalta.

Uusimmat
MAINOS