Verkkouutiset

Topeliuksen puistossa Helsingin Töölössä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Lauantai vuoden lämpimin päivä, sunnuntaina myös Lappiin yli 20 astetta

Lauantaina esiintyi paikoin voimakkaita ukkosia ja sadekuuroja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lauantaina lämpötilat nousivat merkittävästi erityisesti maan eteläosassa, missä mitattiin tähän mennessä vuoden korkein lämpötila, kertoo Forecan meteorologi Anna Latvala blogissaan.

Salossa mitattiin 28,8 astetta, joka oli lauantain korkein lämpötila. Kemiönsaarella, Turussa ja Kouvolassa lämpötilat nousivat myös yli 28 asteeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lauantaina esiintyi myös vuoden ennätysmäärä ukkoskuuroja, jolloin maasalamoita rekisteröitiin yli 1500 kappaletta.

– Sadekuurot tuovat hetkeksi helpostusta kuivuuteen ja kuumuuteen, mutta niiden vaikutus jää melko paikalliseksi. Esimerkiksi lauantaina iltapäivän aikana sadekuuroja alkoi muodostua maan eteläosassa sekä joitakin yksittäisiä myös maan keskiosassa, Latvala sanoo.

Pohjoisemmassa sää oli viileämpi, esimerkiksi Vaasassa lämpötila oli korkeimmillaan 19,6 astetta ja Keski- ja Pohjois-Lapissa lämpötilat jäivät alle 10 asteeseen.

Ennusteen mukaan sunnuntaina etelässä lämpötilat pysyvät lauantain tasolla, mutta Keski- ja Pohjois-Suomessa lämpätilat nousevat, ja Lapissakin lämpötilat voivat nousta yli 20 asteen.

Sadekuuroja ja ukkosia on odotettavissa etelä- ja lounaisosissa, erityisesti Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Kanta-Hämeen alueilla, ja osa sateista voi olla voimakkaita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)