Verkkouutiset

Suomen faneja jääkiekon MM-kisoissa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Latvian faneilla oli varaa lippuihin, mutta suomalaisfaneilla ei”

Tampereen entinen apulaispormestari ihmettelee, kenelle halvempia kiekkokisalippuja voitaisiin myydä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja, Tampereen entinen apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.) kommentoi Facebook-kirjoituksessaan arvostelua, jota jääkiekon MM-kotikisat ovat herättäneet. Hän ihmettelee vaatimuksia siitä, että Jääkiekkoliiton tulisi perustaa fanijoukko Leijonille.

Jäntti viittaa julkaisussaan Aamulehdessä julkaistuun kirjoitukseen, jossa todetaan Suomen maineen kokeneen kolauksen Tampereen MM-kisoissa. Kirjoituksen mukaan Jääkiekkoliitto olisi voinut pystyttää kisoihin fanikatsomon ja tarjota Suomen otteluihin edullisempia lippuja, vaikka tulos olisikin siitä kärsinyt.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kirjoituksessa sanotaan, että turnaus olisi ollut katastrofi ilman latvialaisia faneja ja pienten maiden yllätystuloksia.

– Jääkiekkoliitto olisi voinut yrittää rakentaa jääkiekkokulttuuria eikä keskittyä eurojen takomiseen. Valitettavasti rahanhimo voitti tänäkin keväänä. Suomen maine kiekkomaana koki kovan kolauksen, Aamulehdessä kirjoitetaan.

– Siis mitä!? Jääkiekkoliiton pitäisi perustaa fanijoukko!? Ei helv… eikös tuollainen ole juuri sellaista toimintaa, jonka pitäisi perustua bottom-up-periaatteelle, Jäntti ihmettelee.

Turnauksen aikana ihmetystä herätti myös lippujen korkea hinta. Kun virallista faniryhmittymää ei ole, ei lippujakaan voi Jäntin mukaan myydä faneille edullisempaan hintaan. Hän huomauttaa, etteivät liput olleet liian kalliita myöskään aiemminkin viitatuille ulkomaalaisille faneille.

– Millä perusteella joillekin myytäisiin halvempia lippuja? Silläkö, että vakuuttaisi intternetissä olevansa tooosi fani? Latvian faneilla oli varaa lippuihin, mutta suomalaisfaneilla ei, Jäntti kirjoittaa.

Hän huomauttaa lippujen olevan markkinahintaisia silloin, kun katsomo on täysi ja niistä ei käydä kauppaa mustassa pörssissä. Suomen otteluissa katsomot olivat ääriään myöten täynnä.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)