Verkkouutiset

Testauspiste New Yorkissa. / LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Scott Heins

Lasten sairaalahoidon tarve nopeassa kasvussa USA:ssa

Alaikäisiä on joutunut hoitoon enemmän kuin vuodentakaisen epidemia-aallon aikana.

Koronaviruksen aiheuttama sairaalahoidon kuormitus on lisääntynyt Yhdysvalloissa 33 prosenttia viimeisten kahden viikon aikana.

Toistaiseksi on epäselvää, kuinka suuri osa osastoille joutuneista on sairastunut aiempaan valtavirukseen eli deltamuunnokseen ja kuinka moni äärimmäisen nopeasti leviävään omikroniin.

Viime päivinä huolta on herättänyt myös nuorten potilaiden määrän nopea kasvu. Columbian yliopiston tutkija William Kun kokoamien tietojen perusteella sairaaloihin kirjattujen alaikäisten määrä on noussut lähes kaksinkertaiseksi verrattuna vuodentakaiseen epidemia-aaltoon. Käänne on näkynyt selvästi esimerkiksi Floridan ja Texasin osavaltioissa.

Haasteena on, että määrät voivat kasvaa vielä nykyisestä koululaisten palatessa tammikuun alussa lähiopetukseen vuodenvaihteen lomakauden jälkeen. Epidemiologi Eric Feigl-Ding kuvailee tilannetta traagiseksi ja muistuttaa pitkäkestoisten oireiden mahdollisuudesta.

– Lasten ei pitäisi joutua sairaalaan tai kärsiä pitkästä koronasta. Heillä on vielä elämä edessään. Meidän on suojeltava lapsia, Feigl-Ding tviittaa.

Uusimmat
MAINOS