Verkkouutiset

Lasten harrastukset saavat vielä jatkua. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Lasten ja nuorten harrastukset saavat jatkua Etelä-Suomessa

Aluehallintovirasto ei ole lisäämässä lasten ja nuorten harrastuksia sulkumääräysten piiriin.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei tällä hetkellä ole lisäämässä lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa liikunta-, virkistys- ja harrastustilojen sulkumääräysten piiriin.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret saavat siis jatkaa ohjattua harrastamista muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Tilojen käytössä tulee edelleen huomioida terveysturvallisuus.

Etelä-Suomen alueellisissa koronakoordinaatioryhmissä on tällä viikolla arvioitu ministeriön uuden ohjauksen sisältöä suhteessa alueellisiin epidemiatilanteisiin.

Ryhmien arvioiden mukaan nykyisessä tilanteessa lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamisella ei saavutettaisi riittävää hyötyä epidemian torjunnassa toimista aiheutuvaan haittaan nähden.

– Määräämme uusia rajoituksia vain, jos ne arvioidaan välttämättömiksi ja oikeasuhtaisiksi keinoiksi alueen sen hetkisen epidemiatilanteen valossa”, ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta toteaa tiedotteessa.

– Lasten jokapäiväisen elämän rajoittaminen on koko epidemian ajan nähty viimesijaisena toimena, ja myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tätä korostanut, Mölsä jatkaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) antoi aiemmin tällä viikolla aluehallintovirastoille ohjauskirjeen, jossa suositeltiin arvioimaan ja ottamaan arvion mukaisesti käyttöön myös lasten ja nuorten harrastustoimintaan kohdistuvat rajoitukset sisätiloissa huomioiden se, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitusten tulisi olla viimesijaisia. 

Tiettyjen liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan tilojen sulkumääräys on tällä hetkellä voimassa Etelä-Suomessa Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Uusimmat
MAINOS