Verkkouutiset

”Lapselle oikeus saada vanhemmistaan täydellinen ero”

Ex-ministerin mielestä poliitikkojen tulisi uskaltaa käydä rohkeammin keskustelua siitä, milloin lapsella on oikeus saada vanhemmistaan täydellinen ero.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Varatuomari ja rikoskirjailija, aluehallintoviraston ylijohtajana toimiva entinen oikeusministeri Kari Häkämies (kok.) kirjoittaa Aamulehdessä Sunnuntaivieraana otsikolla ”Lapsen etu on suuri harha”.

Asiantuntijat sanovat kirjoittajan mukaan, että lapsen etu menee kaikkien muiden edelle. Hänen mielestään on kuitenkin eri asia, tapahtuuko niin käytännössä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Todellisuudessa käy aivan liian usein niin, että elämänsä hallinnan menettäneiden lasten vanhempien vaatimukset ja pyrkimykset syrjäyttävät sen, mikä olisi lapselle hyvä. Lapsi joutuu ponnistelemaan enemmän tai vähemmän hunningolla olevan isän ja äidin sekä viranomaisten vyyhdissä, jossa oman äänen saa kuuluville vasta kun on myöhäistä”, Kari Häkämies kirjoittaa.

Hänen mukaansa perheen tukeminen on liian usein pelkästään moniongelmaisten vanhempien tukemista lapsen jäädessä kärsijän osaan.

”Seesteiset jaksot perhe asuu yhdessä, mutta kun vanhemmat repsahtavat, lapsella on edessä laitosjakso. Tempoileva elämä kodin ja laitoksen välillä on sellainen mylly, että harva selviää siitä tasapainoisena kohti aikuisen elämää”.

Häkämiehen mukaan laitoshoidon hyvistä paikoista on pulaa ja kaikki nuortenkotipalvelut eivät kestä kriittistä tarkastelua.

Hänen mielestään lapsen saadessa vanhemmistaan täydellisen eron aivan vauvaiässä vältyttäisiin monelta nykyiseltä ongelmalta ja ”periaate lapsen edun voittamisesta toteutuisi paljon paremmin kuin nyt”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)