Verkkouutiset

Lähes puolet ajaa vieläkin nastarenkailla

Kesärenkaisiin vaihtoa ei saisi viivytellä tarpeettomasti.

Helsingissä 40 prosenttia autoilijoista käyttää edelleen nastarenkaita, vaikka maan etelä- ja keskiosissa mitattiin viikonloppuna laajasti yli 15 asteen lämpötiloja.

Asiasta kertoo Renkaat kelin mukaan-sivusto, joka osa Helsingin kaupungin koordinoimaa ilmanlaatua parantavaa UIA Hope-hanketta. Hankkeen tavoitteena on edistää kitkarenkaiden talvikäyttöä yhdessä kaupungin, autoilijoiden ja alan toimijoiden kanssa.

Nastarenkaiden kalenteriin sidottu käyttöaika päättyi maaliskuun lopussa, mutta niitä saa käyttää kelin vaatiessa sen jälkeenkin. Kyseinen keliperuste ei ole enää voimassa esimerkiksi eteläisessä Suomessa, missä väylien pinnat ovat kauttaaltaan sulia ja kuivia.

Sivuston tiedotteen mukaan ilmanlaadun, liikennemelun ja päällysteiden kulumisen vuoksi kesärenkaisiin vaihtoa ei pitäisi enää tarpeettomasti viivytellä. Maan pohjoisosissa talvirenkaiden käyttö voi keliolosuhteiden vuoksi olla vielä perusteltua.

Tiedot perustuvat tutkimuskeskus Terran ja Innofreaks Oy:n kehittämiin tunnistusjärjestelmiin, jotka seuraavat eri rengastyyppien osuutta tieliikenteessä.

Uusimmat
MAINOS