Verkkouutiset

USA on syvästi kahtia jakautunut valtio. LEHTIKUVA / AFP Robyn Beck

Lähes joka toinen USA:ssa haluaa jakaa maan kahdeksi valtioksi

Toiselle puolelle jäisivät Kalifornia, New York ja pohjoiset osavaltiot, toiselle puolelle Texas, Florida ja etelän osavaltiot.

University of Virginian kyselyssä mitattiin Joe Bidenia ja Donald Trumpia presidentinvaalissa 2019 äänestäneiden nykyisiä näkemyksiä.

* 52 prosenttia Donald Trumpin äänestäjistä haluaa republikaanien osavaltioiden eroavan Yhdysvalloista. Voimakkaasti tätä mieltä on 25 prosenttia Trumpin äänestäjistä.

* 41 prosenttia Joe Bidenin äänestäjistä haluaa demokraattien osavaltioiden eroavan Yhdysvalloista. 18 prosenttia on tätä mieltä voimakkaasti.

* Yli 75 prosenttia äänestäjistä kummallakin puolella katsoo, että vastapuolen voimakkaat kannattajat ovat ”selvä ja olemassa oleva uhka” amerikkalaiselle elämälle.

* 84 prosenttia Trumpin äänestäjistä katsoo, että Bidenin äänestäjät ovat ainakin jossain mitassa uhka demokratialle. Samaa mieltä on Trumpin äänestäjistä 80 prosenttia Bidenin äänestäjistä.

* 56 prosenttia Bidenin äänestäjistä on ainakin jossain määrin samaa mieltä väitteestä ”republikaanien ja fasistien välillä ei ole suurta eroa”.

* 76 prosenttia Trumpin äänestäjistä katsoo, että ”ei ole todellista eroa demokraattien ja sosialistien välillä”.

Uusimmat
MAINOS