Verkkouutiset

Laatikollinen lisää ääniä Helsingistä Tampereelle: vihreiden pj-kisan tuloslaskennasta katastrofi

Jäsenäänestystulos vihreiden puheenjohtajasta piti julkistaa kello 14. Se venyi yli viisi tuntia.

Vihreiden puheenjohtajasta käydyn jäsenäänestyksen tulosten julkistaminen puolueen puoluekokouksessa Tampereella viivästyi pahasti.

Tulos luvattiin alun perin kello 14.

Kello 15.10 ilmoitettiin, että ”lisätietoja ääntenlaskennan etenemisestä saadaan klo 16 jälkeen”.

Kello 16 kokousväelle kerrottiin, että aloitteet käsitellään loppuun, jonka jälkeen seuraa kahvitauko. Aloitteet saatiin käsiteltyä kello 16.15.

Puheenjohtaja pyysi ja sai aplodit ääntenlaskijoille.

Kokousta kehotettiin tulemaan kahvitauolta kello 16.50, jolloin ”siihen mennessä pyrimme saamaan tietoa aikataulusta”.

Kello 16.25 tiedotettiin, että ”puoluesihteeri tiedottaa ääntenlaskennan etenemisestä ja kokouksen aikataulusta kahvitauon jälkeen kokoussalissa”.

Kahvitauon jälkeen kello 17 puoluesihteeri Lasse Miettinen kertoi, että hyvät uutiset ovat, että tulos saadaan. Huono uutinen hänen mukaansa on, että sitä joudutaan odottamaan.

Syyksi hän kertoi, että Helsinkiin oli jäänyt yksi laatikollinen ääniä, noin 400 ääntä. Ne oli saatu matkalle kohti Tamperetta.

Puoluesihteeri lupasi, että tulos eli uusi puheenjohtaja saadaan tietoon kello 19. Tuolloin kokous jatkui uuden tauon jälkeen. Pitkään aikaa ei kuitenkaan tapahtunut mitään – kokousedustajat seurasivat screeniltä twitter-vitsailua ja lauloivat Nuoruustangoa ja Ultra Brata.

Kello 19.15 kokouksen puheenjohtaja ilmoitti ”varmana tietona”, että tulos saadaan kello 19.30.

50 prosenttia

Jäsenäänestyksessä annettiin puolueen uudesta puheenjohtajasta yhteensä 5 778 ääntä.

Valituksi tullakseen oli saatava 50 prosenttia äänistä.

Vihreiden käyttämässä siirtoäänivaalissa ensimmäisellä kierroksella laskettiin äänet sen mukaan, kuinka paljon äänestyslipuissa oli kullekin annettu ykkösääniä. Jos kukaan ei saanut yli 50 prosenttia, viimeiseksi jäänyt karsittiin ja tulokset laskettiin uudelleen.

Puheenjohtajaksi ehdolla olivat Helsingin Emma Kari, Jyväskylän Touko Aalto, köyhyystutkija ja puolueen varapuheenjohtaja Maria Ohisalo, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen, Tampereen Olli-Poika Parviainen ja puolueaktiivi Mika Flöjt.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)