Verkkouutiset

Lääkäri Milanosta: Tilanne on kestämätön

Milanoon vaaditaan välitöntä lockdownia, kun koronatartunnat jatkavat kasvuaan.

– Tilanne sekä sairaaloissa että terveydenhuollossa on kestämätön. Tarvitaan välitön ja tehokas lockdown, toteaa Milanon lääkärijärjestön puheenjohtaja Roberto Carlo Rossi yleisradioyhtiö RAI:n mukaan.

– Ei ole olemassa pieniä keinoja ratkaista suuria ongelmia. Ilman jyrkkiä toimia tilanne ei voi kuin pahentua, hän sanoo.

Italiassa on todettu viimeisen viiden päivän aikana 21[nbsp]000-27[nbsp]000 uutta koronatartuntaa päivittäin. Tällä hetkellä lähes 400[nbsp]000 italialaista sairastaa koronaa. Tehohoidossa on yli 2[nbsp]000 potilasta.

Selvästi eniten tapauksia on todettu edelleen Lombardian maakunnassa, jonka pääkaupunki Milano on. Tänään Lombardiassa todettiin lähes 5[nbsp]300 tapausta, sunnuntaina yli 8[nbsp]600.

Myös kuolleisuus on lähtenyt jälleen nousuun ja on ollut viimeisen viikon aikana 200-300 menehtynyttä päivässä. Kaikkiaan koronaan on Italiassa kuollut pandemian alusta lähtien yli 39[nbsp]000 ihmistä.

Maanantaina ilmoitettiin myös, että AS Roman entinen kapteeni ja pelaajatähti Francesco Totti on saanut koronatartunnan. Hänen isänsä kuoli koronaan 12. lokakuuta. Myös Tottin äidillä on koronatartunta.

Uusimmat
MAINOS