Verkkouutiset

Ambulansseja Meilahden sairaala-alueella Helsingissä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Lääkäri löi luvut pöytään: Miten sairaaloista voi loppua tila jo nyt?

Koronatartunnat ja sairaalahoidon tarve kasvavat.

HUS:n infektiotautien erikoislääkäri Ville Holmberg ihmettelee, kuinka terveydenhuollon kantokyky alkaa tulla vastaan jo näillä potilasmäärillä.

– Viime talvena oli Ruotsissa yli 10x ja UK:ssa (Britanniassa) yli 20x enemmän koronapotilaita sairaalahoidossa per capita. Olisikohan syytä parantaa meidän sairaaloiden kapasiteettia, Holmberg kysyy Twitterissä.

Holmberg on jakanut alla näkyvän paljon puhuvan kuvaajan, jossa vertaillaan Suomen, Ruotsin ja Britannian sairaaloiden koronapotilaiden määriä.

Koronavirustartunnat ovat kääntyneet Suomessa taas nousuun. Myös sairaalahoidon tarve kasvaa. Viikonloppuna uutisoitiin, että esimerkiksi Helsingin Meilahden sairaalan teho-osastolta alkaa loppua tila koronapotilaille.

Urologian professori ja kliininen epidemiologi Kari Tikkinen korostaa, että Ruotsissa ja Britanniassa sairaaloihin on otettu vakavammin sairaita kuin Suomessa.

– Suomessa ”kiltimpää” #COVID-tautia sairaalahoidettu kuin Ruotsissa tai Britanniassa. Siellä otettu sairaalaan vasta sairaampia; myyty ei-oo:ta sellaisille, jotka meillä sairaalaan otettu. Siksi kuolleisuusluvut korkeampia esim Britanniassa – ei siksi että eivät osaa hoitaa, Tikkinen tviittaa.

Oops...
Slider with alias toimituksen-valinnat-slider not found.

LUE MYÖS: 

HU: Tehohoidon paikat loppumassa Meilahden sairaalassa

Uusimmat
MAINOS