Verkkouutiset

Laaja tuttavapiiri, avioliitto ja uskonnollinen harrastustoiminta suojaavat miehiä itsemurhalta

Miehet, joilla on laaja sosiaalinen verkosto, tekevät itsemurhan kaksi kertaa harvemmin kuin yksinäiset miehet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Laaja sosiaalinen verkosto suojaa miestä itsemurhalta. Tulos perustuu tuoreeseen yhdysvaltalaistutkimukseen, jossa kartoitettiin sosiaalisten suhteiden yhteyttä itsemurhavaaraan, kertoo uutispalvelu Duodecim.

Tutkijat havaitsivat, että erityisesti laaja tuttavapiiri, avioliitto ja uskonnollinen harrastustoiminta suojasivat miehiä itsemurhalta. Lisäksi tulokset paljastivat, että laajoista sosiaalisista suhteista raportoineet miehet menehtyivät harvemmin sydänsairauksiin ja heidän kokonaiskuolleisuutensa oli muita pienempi.

Tutkimuksen tulokset ovat yhteneväisiä aiempien tutkimusten kanssa, joissa yksinäisyyden ja sosiaalisen eristäytyneisyyden on todettu altistavan itsemurhalle. Yksi selittävä tekijä nyt havaitun yhteyden taustalla saattaa olla se, että yhteisölliset miehet saavat tarvitessaan enemmän emotionaalista tukea ja neuvoja.

Tutkimuksessa seurattiin lähes 35 000 40–75-vuotiasta miestä 24 vuoden ajan. Seuranta-aikana todettiin lähes 150 itsemurhaa.

Tulokset julkaistiin Annals of Internal Medicine – lehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)