Verkkouutiset

Kyselytunnin hiljaisuus: Tähän ministeri ei saanut vastattua lainkaan

Eduskunnan ministeriaitiossa koettiin poikkeuksellinen hetki.

Eduskunnan kyselytunnilla torstaina perussuomalaisten Leena Meri kysyi ensimmäisenä kysymyksenä Itä-Suomen hallinto-oikeuden kasvaneesta turvapaikka-asioiden määrästä.

Keskustelu eteni muutaman minuutin kuluttua kokoomuksen Heikki Autton kysymykseen. Autto totesi puolueensa peräänkuuluttavan työtä ja investointeja.

– Kysynkin vastuulliselta ministeriltä: mitä hallitus aikoo tehdä lupaprosessien jouduttamiseksi sekä näiden hallinto-oikeusprosessien parantamiseksi niin, että investoinnit Suomessa saadaan liikkeelle ja saadaan työtä suomalaisille, Heikki Autto kysyi.

Varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) antoi vastauksen sisäministeri Maria Ohisalolle (vihr.). Hän katsoi ensin oikealle puolelleen ja sitten vasemmalle puolelleen, jossa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) viittasi kysymyksen olevan Ohisalolle.

– Mitä mun pitää san… Jos keskustellaan nyt laajemmin maahanmuuttopolitiikasta, kuten ymmärsin tässä äskeisessä kysymyksessä…, Maria Ohisalo sanoi.

– Ettekö ymmärrä kysymystä?, istuntosalista huudettiin.

– Otatteko uudelleen kysymyksen vielä, Ohisalo pyysi.

Tv-kamera näytti kuvaa istuntosalin kokoomusedustajien epäuskoisista ja hämmästyneistä ilmeistä.

Varapuhemies antoi puheenvuoron uudelleen Heikki Auttolle. Hän totesi huomiota tarvittavan siihen ”että Suomessa saadaan näitä investointeja eteenpäin, hallinto-oikeudet toimivat ja lupaprosessit sujuvat”.

Varapuhemies antoi vastausvuoron nyt pääministeri Antti Rinteelle (sd.).

– Tämä on äärimmäisen tärkeä kysymys liittyen elinkeinotoimintaan ja sen mahdollisuuksiin tehdä investointeja, viedä asioita eteenpäin. Jos muistetaan muutaman vuoden taakse tehtyä päätöstä liittyen Äänekosken miljardiluokan investointiin, jossa syntyi merkittävä määrä lisätyöpaikkoja tuolle alueelle ja koko Suomen kansantalouden kannalta merkittävä vaikutus, siinä nimenomaan kiitettiin valtionhallintoa. Siinä paineessa lupaprosessit hoidettiin sillä tavalla, että ne eivät muodostuneet millään tavalla esteeksi sen asian eteenpäin viemiselle, Antti Rinne vastasi.

– Tämä on äärimmäisen tärkeää ottaa huomioon, kun kehitetään hallinto-oikeuksien toimintaa ja luvitusprosessiin liittyviä viranomaistoimintoja. Meillä on nyt esimerkkejä siitä, että tämä voidaan hoitaa todella hyvin nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Uusimmat
MAINOS