Verkkouutiset

Kymmeniä ruotsalaisalueita livennyt poliisin käsistä – ”valta on rikollisilla”

Ruotsissa on useita alueita, joilla oikeusjärjestelmä ei enää toimi tavalliseen tapaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Ruotsissa on alueita, joiden asukkaat kokevat, että todellinen valta on siellä rikollisten käsissä”, toimittaja Per Gudmundson kirjoittaa Svenska Dagbladetin pääkirjoituksessaan.

Gudmundson viittaa poliisin tiedusteluosaston tuoreeseen raporttiin, jonka mukaan Ruotsissa on 55 asuinaluetta, joilla lain ja järjestyksen ylläpito ei enää ole mahdollista tavalliseen tapaan.

Raportissa kerrotaan Gudmundsonin mukaan alueista, joilla tyhjillään seisovat poliisiautot rikotaan, missä poliisien kimppuun hyökätään ja missä poliisin joutuminen uhkailun ja väkivallan kohteeksi on arkipäivää.

”Paikalliset yrittäjät joutuvat ilkivallan, murtojen, ryöstöjen ja kiristyksen kohteeksi ja huumausaineita myydään avoimesti kadulla”, Gudmundson siteeraa raporttia.

Gudmundsonin mukaan poliisi ei halua puhua rinnakkaisista yhteiskunnista, mutta joillakin alueilla ihmiset ovat jo alkaneet kääntyä järjestyksen ylläpitämiseksi rikollisten puoleen poliisin sijasta.

”Poliisilla on raportissa mainituilla 55 alueella vain vähän mahdollisuuksia hillitä rikollisuutta. Poliisipartioiden saapumiseen vastataan kivityksellä ja rikosten tutkiminen on vaikeaa, koska kukaan ei halua todistaa saati tehdä rikosilmoituksia.”

Gudmundson kuvaa paikkoja ”no-go”-alueiksi. Sotilasslangiin kuuluvalla käsitteellä tarkoitetaan tavallisesti esimerkiksi kapinallisten kontrolloimaa aluetta, jolle hallinnon joukoilla ei ole asiaa ja jossa lain ja järjestyksen ylläpito on mahdotonta.

Ruotsin poliisin mukaan raportissa mainituilla alueilla toimii sekä nuorista koostuvia löyhästi organisoituja jengejä että niitä paremmin järjestäytyneitä ja jäsenkunnaltaan vanhempia jengejä.

Gudmundsonin mukaan 55 alueen listalle ovat päässeet muun muassa Tukholman Rinkeby/Tensta, Göteborgin Bergsjön ja Biskopsgården sekä Malmön Herrgården/Rosengård.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)