Verkkouutiset

Mellakkapoliisit saattavat pois pidätettyjä mielenosoittajia Havannassa. LEHTIKUVA / AFP Yamil Lage

Kymmeniä pidätetty Kuubassa, presidentti syyttää USA:ta

Miguel Díaz-Canelin mukaan mielenosoittajat ovat ulkomaisia ”palkkasotureita”.

Kymmeniä ihmisiä on pidätetty Kuubassa järjestetyissä laajoissa mielenosoituksissa, joita on kuvailtu suurimmiksi vuosikymmeniin.

BBC:n mukaan monet mielenosoittajat ovat vaatineet vapaita vaaleja ja loppua maan kommunistihallinnolle. Taustalla ovat taloudelliset vaikeudet sekä pula ruoasta ja lääkkeistä.

Kuuban presidentti Miguel Díaz-Canel on kehottanut kannattajiaan taistelemaan mielenosoittajia vastaan. Liikehdintää on pidetty merkittävänä, sillä hallinnon vastustamisesta voi saada kovia tuomioita.

– Emme pelkää. Me haluamme muutosta, emmekä halua enää elää diktatuurissa, nimettömänä pysyvä kuubalainen sanoo.

Sosiaalisessa mediassa julkaistujen videoiden perusteella turvallisuusjoukot ovat pahoinpidelleet mielenosoittajia ennen laajamittaisia pidätyksiä. Maan internet-yhteydet ovat olleet ajoittain poikki.

Presidentti Díaz-Canel on syyttänyt Yhdysvaltoja levottomuuksista ja maan ”taloudellisesta kuristamisesta”. Hänen mukaansa mielenosoittajat ovat amerikkalaisten palkkaamia ”palkkasotureita”.

Venezuelan itsevaltainen sosialistipresidentti Nicolás Maduro on luvannut kaiken mahdollisen avun Kuuban ”vallankumouksellisen hallituksen” tukemiseksi.

Uusimmat
MAINOS