Verkkouutiset

Kuolemaan tuomittu nainen saa synnyttää ennen tuomion täytäntöönpanoa

Sudanin oikeuslaitos on päättänyt, että Meriam Yehya Ibrahim saa synnyttää lapsensa ennen kuolemantuomion täytäntöönpanoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Islamilainen tuomioistuin tuomitsi Meriam Yehya Ibrahimin hirtettäväksi sen jälkeen, kun hän nai kristityn miehen. Asiasta uutisoi The Telegraph.

27-vuotiasta Ibrahimia syytetään muun muassa uskostaan luopumisesta. Oikeus kuitenkin päätti, että Ibrahim saa synnyttää ennen tuomion täytäntöönpanoa.

Ibrahim tuomittiin viime sunnuntaina Khartoumissa Sudanissa.

Ibrahim syntyi perheeseen, jossa isä oli muslimi, mutta hänet kasvatti kristitty äiti. Ibrahimille annettiin kolme päivää aikaa pyörtää uskonsa tai tulla muutoin tuomituksi kuolemaan. Oikeuslaitos katsoi, että koska Ibrahimin isä oli muslimi, tulee Ibrahiminkin olla.

– Annoimme sinulle kolme päivää aikaa, mutta kieltäydyt palaamasta muslimiksi. Tuomitsen sinut hirtettäväksi, totesi Abbas Mohammed Al-Khalifa Ibrahimille The Telegraphin mukaan.

Ibrahimille määrättiin myös 100 raipaniskua huorinteosta, sillä hänen avioliittonsa kristityn miehen kanssa katsottiin islamilaisen lain mukaan mitätöidyksi.

Ibrahimin kerrotaan todenneen tuomarille olevansa kristitty ja ettei hän ole ikinä luopunut uskostaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)