Verkkouutiset

Kuntatyönantajat: Työvoimakustannuksia ei ole varaa lisätä lainkaan

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tapasi tänään KT Kuntatyönantajat. Keskustelujen aiheena oli Sipilän hahmottelema yhteiskuntasopimus.

Työmarkkinajohtaja Markku Jalosen mukaan tarve yhteiskuntasopimukselle Suomen talouden ja yhteiskunnan poikkeuksellisessa tilanteessa on ymmärrettävä.

”Maan hallituksen, poliittisten puolueiden ja työmarkkinajärjestöjen on nyt välttämätöntä sitoutua kilpailukyvyn, työllisyyden ja julkisen talouden kestävyysvajeen korjaamiseen”, Jalonen toteaa tiedotteessaan.

KT on asettanut hallitusohjelmatavoitteekseen, että työlainsäädännössä on luotava uudenlaisia keinoja työllistämiseen ja työn tarjoamisen esteitä on purettava.

”Nyt tarvitaan työlainsäädännön muutoksia, joilla alennetaan työnantajan kynnystä luoda uusia työpaikkoja. Myös työttömyyden hoitamisen määrärahojen käytön esteet on purettava.”

Tarve sopeuttaa julkista taloutta ja kuntataloutta on Jalosen mukaan poikkeuksellisen suuri lähivuosina. Tuottavuuden parantaminen on hänen mukaansa elintärkeä tavoite myös kunta-alalla.

”Kuntien työvoimakustannuksia ei ole varaa lisätä lainkaan. Sote-uudistuksen ja muiden rakenteellisten uudistusten toteuttamisen lisäksi kunnilla tulee olla joustavat mahdollisuudet palvelutuotannon toteuttamiseen. Normien purussa on aika edetä sanoista tekoihin. Kuntien lakisääteisiä tehtäviä ja velvoitteita on vähennettävä”, vaatii Jalonen.

Uusimmat
MAINOS