Verkkouutiset

Kummallisuus Ruotsissa: Puolueen äänestäjät kannattavat Natoa, puolue vastustaa

Ruotsidemokraattien kannattajat ovat selvästi Nato-myönteisiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maahanmuuttoa vastustava Ruotsidemokraatit-puolue on selvästi Nato-vastainen. Puolueen äänestäjät ovat toista mieltä.

Tuoreesta Göteborgin yliopiston SOM-instituutin tutkimuksesta selviää, että Ruotsidemokraattien kannattajista 49 prosenttia kannattaa Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Vastustajia on vain 24 prosenttia.

Naton kannatus puolueen keskuudessa on siis selvästi vahvempaa kuin kansalaisten keskuudessa yleisesti ottaen. Koko kansasta 38 prosenttia kannattaa Nato-jäsenyyttä ja 31 prosenttia vastustaa jäsenyyttä.

Muissa puolueissa ei ole kannatuksen suhteen vastaavaa ristiriitaa. Vasemmistopuolue, ympäristöpuolue ja sosialidemokraatit ja heidän kannattajiensa enemmistö vastustaa Nato-jäsenyyttä. Maltillisen kokoomuspuolueen, kansanpuolueen, kristillisdemokraattien ja keskustan enemmistö ja myös puolueet kannattavat Nato-jäsenyyttä.

Tuoreimmassa mielipidemittauksessa Ruotsin suosituimmaksi puolueeksi on kivunnut Maltillinen kokoomus 25,8 prosentin kannatuksella. Pääministeripuolue Sosialidemokraatit on pudonnut toiseksi 26,5 prosentin kannatuksella. Kolmanneksi suosituin puolue on Ruotsidemokraatit 15,3 prosentin kannatuksella. Oppositiossa olevalla oikeistokoalitiolla on hallituspuolueita suurempi kannatus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)