Verkkouutiset

Kuluttajien luottamus heikkeni elokuussa

Kuluttajien luottamusindikaattori oli elokuussa 2,2, kun se heinäkuussa oli 9,4 ja kesäkuussa 8,7. Vuosi sitten elokuussa luottamusindikaattori sai arvon 5,0, kertoo Tilastokeskus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elokuussa 23 prosenttia kuluttajista uskoi, että Suomen taloustilanne paranee seuraavan vuoden aikana. Kuluttajista 38 prosenttia puolestaan arvioi maamme talouden huononevan. Vastaavat osuudet olivat heinäkuussa 35 ja 23 prosenttia ja vuosi sitten elokuussa 25 ja 35 prosenttia.

Oman taloutensa kohentumiseen luotti elokuussa 23 prosenttia kuluttajista ja 15 prosenttia pelkäsi taloutensa huononevan vuoden kuluessa. Vuosi sitten elokuussa vastaavat osuudet olivat 23 ja 14 prosenttia.

Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,1. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin 1. – 19. elokuuta 1 156 Suomessa asuvaa henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)