Verkkouutiset

Vasemmalta Sanna Marin, Annika Saarikko, Maria Ohisalo, Li Andersson ja Anna-Maja Henriksson saapumassa hallituksen tiedotustilaisuuteen syyskuussa 2021. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

KU: Vasemmistoliiton kannattajat puhuvat nyt taktisesta äänestämisestä

Logiikan mukaisesti siirtymällä äänestämään SDP:ta turvattaisiin jatko Sanna Marinin hallitukselle.

Vasemmistoliiton Kansan Uutisten julkaisema toimittaja Kai Hirvasnoron kommenttiartikkeli on otsikoitu ”SDP siirtyi enemmän kuin pari piirua vasemmalle, käytännössä vasemmistoliiton tontille”.

Otsikko viittaa SDP:n lauantaina julkistamaan eduskuntavaaliohjelmaan ja talousohjelmaan. Niiden KU luonnehtii olevan ”hätkähdyttävän vasemmalla” ja ”voidaan puhua historiallisesta siirtymästä”.

– …SDP:n vaaliohjelma on lähes yksi yhteen vasemmistoliiton päivää aiemmin julkistaman kanssa. Monet ovat päivitelleet, että demareilla on vielä aavistuksen vähemmän menosäästöjä kuin vasemmistoliitolla, KU:n kirjoituksessa todetaan.

Kirjoittajan mukaan hyvää asiassa on se, että vasemmistoliiton viestillä on aiempaa laajempi kannatus.

Huonompiin puoliin kirjoittajan mielestä kuuluu, että ”näin paljon vasemmistolaistunut” SDP uhkaa syödä hapen vasemmistoliitolta.

– Siihenhän SDP haluaa nämä vaalit pelkistää: se vastaan kokoomusvetoinen porvarihallitus. Sanoma näyttää myös uppoavan. Nyt näkee jopa aktiivisesti vasemmistoliittoa kannattavien puhuvan taktisesta äänestämisestä näissä vaaleissa. Että äänestämällä tällä kertaa demareita ollaan varmistamassa jatkoa Marinin hallitukselle.

KU:n mukaan kuitenkin ”eihän se näin mene”.

Uusimmat
MAINOS