Verkkouutiset

Kristillisdemokraateissa halua avioliiton alaikärajalle

Kristillisdemokraattien naisjärjestö on huolissaan lapsiavioliitoista maahanmuuttajien määrän koko ajan kasvaessa. Lakiin kaivataan muutoksia.

Lapsiavioliitoille halutaan kristillisdemokraattien naisjärjestössä KD Naisissa määrittää alaikäraja. Järjestön mukaan avioliiton solmimiseen alaikäisenä voi saada Suomessa erityisistä syistä poikkeusluvan, mutta lainsäädännössä ei alaikärajaa ole määritetty.

”KD Naiset ehdottaa lain muuttamista niin, että avioitumiselle asetetaan useimpien muiden Euroopan maiden tapaan 16 tai 17 vuoden alaikäraja”, tiedotteessa kerrotaan.

Lapsiasiainvaltuutettu on järjestön mukaan vaatinut poikkeusluvasta luopumista tai vähintäänkin 16 vuoden alaikärajaa poikkeusluvan saamiseen.

Alaikäisenä avioituneita Suomessa kerrotaan olleen 1995 ja 2014 välisenä aikana kaikkiaan 1138 lasta, joista 869 oli tyttöjä. Heistä 27 oli 14–15-vuotiaita tyttöjä. Naisjärjestön mukaan on todennäköistä, että näissä tapauksissa mukana on myös painostamista ja pakkoavioliittoja. He kiinnittäisivät erityistä huomiota ikäeroon.

”KD Naiset pitää ehdottoman tärkeänä, että luvan myöntäjä tapaa avioliittoon haluavat henkilökohtaisesti ja varmistuu hakemuksen vapaaehtoisuudesta ja syistä.”

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)