Verkkouutiset

Krimin pääministeri kiistää väitteet mafiayhteyksistä

Helmikuun lopulla Krimin pääministeriksi valittu Sergei Aksjonov kiistää väitteet rikollisesta menneisyydestään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyiv Post -lehden mukaan Sergei Aksjonovin valta perustuu venäläisten ja venäläismielisten joukkojen aseelliseen tukeen. Mediassa on uutisoitu laajasti Aksjonovin kriitikoiden väitteistä, joiden mukaan hänen aiemmat liiketoimensa eivät kestä päivänvaloa.

Krimiläisen tutkivan journalismin keskuksen mukaan Aksjonov omistaa nykyään kiinteistö-, rakennus- ja elintarvikealan yrityksiä. Yritykset ovat hänen vaimonsa ja isänsä nimissä.

Simferopolilaisen poliitikon Andrei Sentsenkon mukaan Aksjonovin menneisyys on synkkä.

“Aksjonov tunnetaan Krimillä peikon lempinimellä”, Sentsenko sanoo. Hänen mukaansa Aksjonov johti 90-luvun puolivälissä rikollisjengiä ja oli osallisena ampumavälikohtauksissa. Sentsenko kertoo Aksjonovin myös sekaantuneen kahteen palkkamurhaan vuosina 1997 ja 2004.

Aksjonovilla uskotaan lisäksi olleen 90-luvulta asti yhteyksiä vuonna 2008 vankilasta vapautuneeseen rikollispäällikköön Sergei Voronkoviin, jolla on edelleen liiketoimia Krimillä.

Poliisi on tutkinut Aksjonovia, mutta syytteitä ei ole koskaan nostettu.

Aksjonov on itse kiistänyt rikollisen menneisyytensä jyrkästi.

“Kaikki lainvalvontaviranomaiset ovat olleet minusta kiinnostuneita, mutta kuten huomaatte, olen silti aivan kunnossa”, Aksjonov sanoi taannoin televisioidussa haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)