Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaita etulinjassa. LEHTIKUVA / AFP Anatolii Stepanov

Kremlin mukaan Ukraina näyttää valmistelevan hyökkäystä

Venäjä sanoo provokaatioiden uhan kasvaneen Itä-Ukrainassa.

Kremlin mukaan Ukraina vaikuttaa valmistelevan hyökkäystä maan itäosissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov totesi maanantaina Venäjän medioiden mukaan, että Ukraina on keskittänyt joukkoja ja kalustoa etulinjaan Itä-Ukrainassa ja että tämä kielii valmistautumisesta hyökkäystoimiin. Peskov kuvaili toimittajille tilanteen huolestuttavan Venäjää.

Kremlin mukaan Ukrainan asevoimien provokaatioiden uhka on nyt Itä-Ukrainassa korkeampi kuin ennen.

Peskov vetosi myös Natoon.

– Toivoisimme Nato-maiden vetoavan aina lukuisissa lausunnoissaan Kiovaan, ettei siellä edes ajateltaisi mahdollista sotilaallista ratkaisua Ukrainan tilanteeseen.

Venäjän lausuntoja voidaan pitää vähintäänkin erikoisina. Venäjä on itse keskittänyt valtavat määrät joukkoja ja kalustoa Ukrainan rajojen lähelle. Venäjän on aiemmin pelätty yrittävän käyttää väitteitä jonkinlaisesta ukrainalaisesta provokaatiosta perusteena hyökkäykselle.

Kremlin kovat lausunnot heijastelevat Venäjän Itä-Ukrainassa pönkittämän niin kutsutun Donetskin kansantasavallan lausuntoja. Donetskin Venäjä-mielinen johto on väittänyt Ukrainan valmistautuvan sotilasoperaatioihin Itä-Ukrainassa ja keränneen etulinjaan lisää joukkoja.

Uusimmat
MAINOS